Felhasználási ötletek

Reggeli finom ébresztés

Beállíthat egy néhány perces időzítőt hálószobája redőnyeihez. Majd a kívánt időpontokban a vezérlő automatikusan, feljebb húzogatja a redőnyeit, így jelezve, hogy itt az ideje az ébredésnek. Az ébresztés természetesen beállítható csak bizonyos napokra, vagy különböző napokon más és más időpontokra.

Éjjeli halványfény

Kivel ne fordult volna elő, hogy éjjel felébred valamiért, de a sok tapogatózás után a sötétben a villanykapcsoló után jött a még fájdalmasabb vakság, mikor a fény elvakította. A vezérlő rendszer megbízható, hogy például este tíz órakkor töltse be a halvány fény beállítást, ami a világítása maximális fényerejét halványra veszi, így éjjel felkapcsolva a lámpát immár nem vakítja el.

Esőben nem locsoló

Beszerezhető talaj nedvesség mérő szenzor, amit a rendszer bemenetére kötve, könnyedén beállítható, hogy csak akkor indítsa a rendszer a locsoló szívattyút, ha nem elég nedves a talaj. Így, ha esik az eső és ezáltal a talaj nedves, nem fog feleslegesen öntözni.

Árnyékoló védelem

A külső árnyékolók bizonyos típusai sajnálatos módon nem bírják az erős szelet. Megóvásuk érdekében erős szélben fel kell húzni őket. Ezt rendszerünk elvégzi Ön helyett, ha beszerel egy szélerőségmérő szenzort, majd ráköti az egyik bemenetre, továbbá nem fogja engedni, hogy véletlenül is akár lehúzódjon a zsalúzia, amíg nem csökken a szélerősség az előre beállított érték alá.

Multi riasztó funkció

Több féle riasztóprogramot lehet könnyedén felkonfigurálni. Akár otthonlét közben, akár csak egyes részeit a háznak, akár távollétében, különböző beállításokra lesz szüksége. Külön kezelheti a nyitásérzékelőit, a mozgásérzékelőit, de akár a fali kapcsolóit is összekötheti a riasztó szirénájával, hiszen ki kapcsolgatná a lámpát a pincében, ha otthon sincs?

Otthonlét szimuláció

Megoldhatja, hogy a valamelyik riasztó beállítás mellett, a lámpái időközönként fel-le kapcsolgassanak, mintha otthon lenne elriasztva a betörőket.

Égve felejtett lámpa

Mindig égve felejti a villanyt a kazánházban? Nem gond többé, energiát spórolhat vele, ha beállít egy időzítőt, ami például 10 perc múlva leoltja a helyiség lámpáit. Ezzel energiát spórolhat és kisebb bosszúságoktól kímélheti meg magát és családtagjait.

Csoportos kombinációk

Több relé csoportokba szedésével egyszerre indítható akár a kapunyitó és a kinti reflektor, de csak este 8 után. Redőnyeit szobánként, vagy egyesével is vezérelheti.

Konnektorok áramtalanít

Bedugva maradt vasaló, úgyfelejtett kávéfőző, ellenőrizheti távolról és akár áramtalaníthatja is konektorba dugott eszközeit.  Vagy időzítővel elláthatja, hogy automatikusan lekapcsoljon. Előre bekészített kávéfőzőjét, reggel a beállított időben bekapcsolhatja, mire felébred lejött a kávé.

Redőnyök vezérlése

Redőnyeit szobánként, vagy egyesével is vezérelheti. Hagyományos motoros redőnyöket alkalmazhat, időzítővel láthatja el őket, vagy gombnyomásba direktben használhatja. Ez azt jelenti, hogy addig mennek a redőnyök, amíg nyomja a gombot, vagy megnyomja a gombot és az időzítő felhúzza a redőnyt, de a gomb újbóli megnyomására megáll.

Hűtés- és fűtés vezérlés

Amennyiben helyiségeiben elhelyezi a hőmérséklet érzékelő szenzorokat – akár a villanykapcsolóban is elrejtve – és a fűtés köreit külön vezérli, szivattyúkkal, zselé- vagy mágnesszelepekkel,  a hőmérséklet szabályzást rábízhatja a rendszerünkre. Legyen szó hűtésről, vagy fűtésről, a vezérlő egység automatikusan indítja a szivattyúkat, nyitogatja a szelepeket. Mindemellett rögzíti a hőmérsékletet, majd grafikonon ábrázolja, hogy vizuálisan láthassa a rendszer hatékonyságát.

Főkapcsoló a bejáratnál

Elhelyezhet egy főkapcsolót a bejárati ajtó mellé, hogy azt megnyomva lekapcsolja az összes lámpát távozáskor, hogy ne kelljen egyesével keresgélni a felkapcsolt lámpák kapcsolóit. Ugyanígy megoldhatja, hogy egy másik kapcsolót az emeleti lépcsőhöz helyez és azzal kapcsolja a szint összes lámpáját, mikor a lépcsőn felmegy.

Biztonsági kapcsoló

Előfordult már igény arra is, hogy a főzőlapot biztonsági kapcsolóval lássák el, hogy a gyerekek ne tudják bekapcsolni. Egy vezérelt relére kell kötni a főzőlapot, és egy kapcsoló gombbal – vagy akár mobiltelefonról – vezérelni, így hiába kapcsoná be a gyerek a főzőlapot, az nem kap áramot, így nem melegszik.

Tűzjelző szenzor

Amennyiben elhelyezi a tűzjelző vagy füstjelző szenzort a megfelelő helyre (például főzőlap fölé), a rendszer automatikusan el tudja zárni a gázvezeték mágnesszelepét, vagy lekapcsolni a villanytűzhely áramát.

Csőrepedés esetén

Beköthet a bejövő vízvezetékre egy mágnesszelepet és egy átfolyásmérőt, amennyiben nincs otthon és az átfolyásmérő vízfogyasztást érzékel, lezárja a vizet a házról, hogy ne ázzon el.

Figyelmeztető funkció

Amennyiben eléri a szauna a kívánt hőfokot, bekapcsol egy relé, amire akár a szauna világítását is kötheti és emellett egy figyelmeztető jelzést küld a mobil applikációjára, így nem kell nézegetni állandóan, hogy hány fokos a szauna.

Állapotok visszajelzése

Szinte minden kapcsoló termékcsalád rendelkezik világítós kivitelben, ezt a világítást  fel lehet használni tetszőleges relé állapotának visszajelzésére. Például a kerti világítás visszajelezhető a fali kapcsoló egyik világítására, csak ránéz a kapcsolóra és láthatja, hogy világít-e a reflektor a kertben, vagy akár a szoba fűtésének visszajelzésére is alkalmazható.

Melegvíz keringető

Mivel a bojler sok esetben távolabb helyezkedik el a házban, mint például a konyha, így egy keringető ágban szokás a meleg vizet keringetni, hogy amikor kinyitja a csapot, ne kelljen sokáig folyatni a vizet, mire odaér a meleg víz. E kör szivattyújának vezérlésével rengeteg energiát takaríthat meg, hiszen nem keringet, ha nincs rá szükség, így a csőben lévő melegvíznek a hővesztesége is csökkenthető. Ezt a vezérlést irányíthatja akár a konyha mozgásérzékelőjének a jelével is, amennyiben a riasztó nem aktív. Tehát, ha otthon, a konyhában van, akkor a szerver intézi a melegvizet a csapba.

Ön:

Az űrlap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel, célja hogy Ön bővebb információkhoz juthasson a termékünket illetően.


Facebookmail